Obilježeno 16 godina postojanja

0

ZVORNIK – Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zvornik danas je, polaganjem cvijeća na centralni spomenik i posjetom spomen-sobi, obilježila 16 godina postojanja.

Predsjednik ove organizacije Staka Petrović podsjetila je da je Organizacija formirana zbog potreba članova za zaštitom svojih interesa i prava.

„Ovo je dan kada se okupljamo, polažemo cvijeće i posjećujemo spomen-sobu, čime obilježavamo dan kada je udruženje formirano“, rekla je Petrovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je u Zvorniku počela izgradnja stambene zgrade čime će biti zbrinute porodice poginulih boraca sa konačne rang-liste.

„Nadamo se da će nadležno ministartsvo raspisati još jedan konkurs da bi i oni koji se nisu na vrijeme prijavili na prethodni konkurs bili obuhvaćeni stambenim zbrinjavanjem“, istakla je Petrovićeva.

Ona je naglasila da najveći problem za ovu organizaciju predstavlja zapošljavanje djece porodica poginulih boraca.

„Većih problema kada je rad naše organizacije u pitanju nemamo, a ono što se pojavi, rješavamo u saradnji sa lokalnom zajednicom. Problem nam je zapošljavanje djece porodica poginulih boraca i na njegovom rješavanju ćemo i ubuduće raditi“, poručila je Petrovićeva.

Ona je naglasila da se na području zvorničke opštine potražuje još 25 vojnika Vojske Republike Srpske i 30 civila.

Vijence na centralni spomenik položili su predstavnici ove organizacije sa načelnikom opštinskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Željkom Smiljanićem.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare