Obilježene 24 godine od pogibije kapetana Lizdeka i vojnika Kneževića

0
Obilježene 24 godine od pogibije kapetana Lizdeka i vojnika Kneževića

SOKOLAC – Članovi Udruženja veterana vojne policije Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske danas su na Sokocu položili vijence na spomen-obilježja komandanta Četvrtog bataljona vojne policije ovog korpusa kapetana Nedeljka Lizdeka i vojnika Sretena Kneževića povodom 24 godine od njihove pogibije.

Prije 24 godine, Lizdek je poveo dio jedinice kojom je komandovao u širi rejon Rogoja da bi „očistili“ taj dio teritorije Republike Srpske od diverzantsko-terorističke grupe koja se probila iz linija Vojske Republike Srpske, saopšteno je iz Udruženja veterana vojne policije.

Nakon što je ova diverzantska grupa otkrivena i nakon žestokog vatrenog obračuna sa njima, živote su izgubili Lizdek i Knežević, a neprijateljska strana je pretrpjela žestoke gubitke.

Lizdek je na mjesto komandanta bataljona došao kao aktivni starješina iz JNA. Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina. Odlikovan je medaljom Zasluga za narod.

Knežević je bio diplomirani inženjer geodezije, a radio je kao asistent na Građevinskom fakultetu u Sarajevu.

Osim članova Udruženja i porodica poginulih, vijence su položili i predstavnici boračkih organizacija. Vijenci su položeni i na grob vojnika Aleksandra Bartule u Sokolovićima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare