Obilježena krsna slava Udruženja boraca “Beli vukovi“

0

Članovi Udruženja boraca “Beli vukovi“ danas su na Palama obilježili krsnu slavu ovog udruženja Svetog Trifuna služenjem parastosa za poginule borce u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, te polaganjem vijenaca kod Spomenika palim borcima i Spomenika komandantu Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske /VRS/ “Beli vukovi“ Srđanu Kneževiću.

Potpredsjednik Udruženja “Beli vukovi“ Srđan Stevanović izrazio je nadu da će ubice Srđana Kneževića biti pronađene i procesuirane, te zahvalio svima koji svake godine dolaze na krsnu slavu “Belih vukova“, jer se na taj način čuvaju uspomene na poginule borce ove jedinice.

“Siguran sam da će Srpska biti svakim danom jača, ako budemo poštovali ono što su borci VRS uradili za Srpsku“, rekao je Stevanović.

Savjetnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milan Torbica istakao je da su djela pripadnika “Belih vukova“ u odbrambeno-otadžbinskom ratu za primjer svima, te da su iza njih samo junačka djela.

“Kao ministarstvo nastojimo i nastojaćemo i dalje da poboljšamo položaj boraca. Novi Zakon o pravima boraca je dao vidna poboljšanja sa čim je zadovoljna i Boračka organizacija Srpske, međutim smatramo da trebamo još više i uvjeren sam da će svake godine biti bolje“, naglasio je Torbica.

Predsjednik Boračke organizacije Sarajevsko – romanijske regije Željko Lalić je u ime svih boraca ove regije apelovao na sve nadležne organe da se maksimalno angažuju kako bi ubice Srđana Kneževića bile izvedene pred lice pravde.

Nakon polaganja vijenaca prelomljen je slavski kolač i priređen prigodan slavski ručak kojem su, imeđu ostalih, prisustvovali i zvaničnici iz opštine Pale, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske, te članovi Kluba veterana “Noćni vukovi“ iz Niša.

Specijalna jednica „Beli vukovi“, sa komandantom Srđanom Kneževićem na čelu, formirana je 1993. godine.

U borbama na Moševačkom brdu prvi put se čulo za ovu jedinicu, koja je ime dobila po tome što su ostali zavijani u mećavi na Bjelašnici.

Knežević je ubijen u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u centru Pala.Položeni vijenci na Spomeniku palim borcima otadžbinskog rata

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=gg621_znp6Y&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare