Obilježena krsna slava opštine Sokolac

0

SOKOLAC – Služenjem liturgije i lomljenjem slavskog kolača u Sokocu je danas počelo obilježavanje Dana i krsne slave opštine – Ilindana. Povodom Dana opštine, u duhovnom centru Romanijske Lazarice danas je najviše opštinsko priznanje – Povelja uručeno Mirku Cvijetiću direktoru i vlasniku preduzeća za proizvodnju, promet i transport „Duga-komerc“ i preduzeća „Duga-pelet“, koje zapošljava 40 radnika.

Zlatne plakete opštine dodijeljene su ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stevi Mirjaniću, te šefu katedre interne medicine i kliničke prakse na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevanu Trbojeviću.

Dobitnici Zlatne plakete su i Vesna Milić, koja je odbranila doktorsku disertaciju 2004. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Istočnom Sarajevu, Delivoje Borovčanin vlasnik firme „Mermer-ukras“, Mljekara „Pađeni“ iz Bileće i arhitekta Obrad Galavić.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je na svečanosti da je u ovoj godini počela realizacija projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže vrijednosti oko šest miliona KM.

On je rekao da će od ovih sredstava biti ušteđeno milion KM, koje će biti investirano u snabdijevanje vodom sela Ozerkovića, Kazimerića, Vrbarja i Đedovaca.

Bjelica je napomenuo da je u toku realizacija vodovoda od Vrela Bioštice do Knežine dužine više od 3.000 metara i vodovoda od centra opštine do Podromanije u dužini oko 3.300 metara.

On je podsjetio da je u ovoj godini počela realizacija izgradnje etno-sela na Ravnoj Romaniji kod Sokoca.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovali su Etno-grupa „Kimval“ koja djeluje pri Srednjoj bogoslovskoj školi u Foči, Jovana Marić koja je kazivala „Prkosnu pesmu“ Dobrice Erića, i Sonja Marković, koja je pjevala pjesmu „Oj Kosovo, Kosovo“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare