Obilježena krsna slava i Dan opštine Pale

0

Slavskim svečanostima i služenjem parastosa za borce poginule u proteklom otadžbinskom ratu danas je na Palama obilježena slava i Dan opštine – Uspenje presvete Bogorodice.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević istakao je da su period između dvije slave obilježili lokalni izbori i formiranje nove lokalne vlasti.

Kovačević je rekao da je prvi cilj nove lokalne vlasti bio stabilizacija i finansijska održivost opštine, u čemu su, kako kaže, i uspjeli.

„Uradili smo i mnoge infrastrukturne projekte kao što je vodovod u Radonjićima, rekonstrukcija i nastavak izgradnje puta prema Podvitezu, kanalizacija prema Vujalicama“, rekao je Kovačević i dodao da će realizacija novih projekata biti nastavljena i u narednoj godini.

Kovačević je ocijenio da je zadržana otvorenost opštine i naveo primjer posjeta visokih zvanica kao što su visoki predstavnik EU Peter Sorensen, predstavnika ambasada SAD i Rumunije u BiH, ministara u Vladi Republike Srpske i Savjetu ministara BiH.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo rekao je da su Pale, iako se živi u teškom finansijskom vremenu, i dalje jedno veliko gradilište, jer intenzivna gradnja na području ove lokalne zajednice nije zaustavljena.

„Na Palama danas imamo veliki broj stambeno-poslovnih jedinica u izgradnji što je znak da je ova opština mjesto budućnosti i da se u Pale rado dolazi, a da se ne odlazi“, smatra Brčkalo.

On je podsjetio da je u toku obnova vodovodne i kanalizacione mreže, projekta Evropske-investicione banke, kao i da se se traži najbolje rješenje za izgradnju nove toplane.

„Još nismo donijeli odluku u vezi sa izmještanjem i izgradnjom nove gradske toplane, jer želimo da dobijemo odgovore na sva pitanja, a konačnu odluku donijeće Skupština opštine na septembarskoj sjednici“, najavio je Brčkalo.

Slavskoj svečanosti prisustvovao je veliki broj predstavnika političkog, javnog, kulturnog i sportskog života.

Gospojinske svečanosti počele su 24. avgusta Međunarodnim fudbalskim turnirom „Piksi kup“, a završavaju se 30. avgusta Trećim festivalom mladih srpskih guslara. U okviru ovih svečanosti, večeras će biti održan takmičarski dio 14. Sabora frule.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/krsna-slava-pale-2013/] width=[100] height=[100] title=[Obilježena krsna slava i Dan opštine Pale] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb100_] thumb_cache_dir=[thumbs100] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare