Obilježena krsna slava i Dan opštine

0

ISTOČNA ILIDŽA – Liturgijom u hramu Svetog Vasilija Ostroškog, slavskim obredom, te nizom sportskih i kulturnih manifestacija opština Istočna Ilidža danas je obilježila Đurđevdan, krsnu slavu i Dan opštine.

Opštinsko rukovodstvo uputilo je čestitke stanovnicima Istočne Ilidže, uz obećanje da će i u nerednom periodu raditi na rješavanju aktuelnih i gorućih problema građana ove opštine.

Načelnik opštine Predrag Kovač istakao je da će, putem javnog i privatnog partnerstva, te privlačenjem investitora, nastojati povećati zapošljavanje i otvoriti što više radnih mjesta.

„Već postižemo određene uspjehe, pregovoramo sa investitorima i potencijalnim partnerima i nadamo se da će to opredjeljenje naše opštine u narednom periodu omogućiti stanovništvu da žive bolje“, rekao je Kovač.

On je napomenuo da je opština i prethodnih godina dosta toga uradila, posebno kada je riječ o realizaciji infrastrukturnih projekata.

Predsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Rade Ćosović izrazio je nadu da će i ove godine opština uspjeti ostvariti planirani budžet i da će se nastaviti razvijati onim tempom kojim se razvijala u proteklih deset godina.

„Uspjeli smo da od neurbanih opština napravimo urbana naselja, dok smo u ovoj godini planirali projekte za uređenje korita rijeke Željeznice“, rekao je Ćosović.

On je napomenuo da opština radi i na realizaciji projekata u vezi sa iskorištavanjem hidropotencijala, te da postoje investitori koji su ušli u fazu istraživanja tih potencijala na području opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare