Obilježena krsna slava i 67 godina postojanja Pravnog fakulteta

0

Pravni fakultet Univerziteta u Ističnom Sarajevu danas je na Palama, u prisustvu velikog broja zvanica, među kojima i predsjednika Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajka Kuzmanovića, svečano obilježio 67 godina postojanja i rada kao i krsnu slavu fakulteta – Svetog Petra Cetinjskog.

Kuzmanović, koji je i kum krsne slave Pravnog fakulteta, rekao je da je ovaj fakultet po svom kvalitetu u samom vrhu visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj.

“Pravni fakultet na Palama, ne samo da obrazuje i vaspitava mlade, već svoje studente i nastavnike uvodi u naučni rad, dakle jednu višu dimenziju i time, sasvim sigurno, na široka vrata ulazi u 21. vijek, vijek učenog društva”, naglasio je Kuzmanović.

Dekan Pravnog fakulteta Milan Tomić naveo je kao posebnu vrijednost to što ovaj fakultet danas promoviše 92 svršena studena prava, sedam magistara pravnih nauka koji su završili postdiplomski studij i prvog magistra prava koji je ovu titulu stekao u okviru master studija.

“Marko Močević prvi je završio master studije organizovane na našem fakultetu”, rekao je Tomić i dodao da je riječ o odličnom studentu, koji je na ovom fakultetu odradio i pripravnički staž.

Močević je pozvao i druge svršene studente prava da upišu master studije, ističući da na njima mogu dograditi i usavršiti znanje stečeno u okviru osnovnog studija.

Nakon slavskog obreda u sjedištu Pravnog fakulteta, održana je svečana akademija u Kulturnom centru na Palama, na kojoj su uručene diplome magistrima pravnih nauka, magistru prava i svršenim studentima ovog fakulteta u proteklih godinu dana, a plakete i zahvalnice dobili su i pojedinci te institucije koji su doprinijeli razvoju ove visokoškolske ustanove.

U okviru Dana pravnog fakulteta, 26. oktobra na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu održan je međunarodni naučni skup o temi “Vladavina prava i pravna država u regionu”.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/krsna-slava-pravni-fakultet-2013/] width=[105] height=[105] title=[Obilježena krsna slava i 67 godina postojanja Pravnog fakulteta] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb105_] thumb_cache_dir=[thumbs105] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna / Foto Vasić)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments