Obilježena krsna slava hrama

0
Obilježena krsna slava hrama

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U naselju Tilava u opštini Istočno Novo Sarajevo obilježena je slava hrama posvećenog današnjem prazniku Svetoj Angelini Srpskoj, u kojem bi od naredne godine trebalo da se nesmetano vrše vjerski obredi.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je da je izgradnja hrama počela 2012. godine, a da će ove godine biti stavljen pod krov.

„Opština će tokom naredne sedmice udruženim sredstvima sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i budžetskim sredstvima opštine raspisati tender za pokrivačke radove, vrijednosti 52.000 KM“, rekao je Ćosić.

On je dodao da će poslije završetka radova na krovu biti postavljena vanjska stolarija, nastavljeni unutrašnji radovi, te uređenje porte hrama u čemu će ova opština uvijek pružati doprinos.

Ćosić je istakao da je Tilava specifična jer odavde mladi ne odlaze u druge gradove, te da se u ovom prigradskom naselju gradi određen broj stambenih objekata, kao i da će pojedini biti renovirani.

Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je Srni da se nada da će zajedničkim snagama crkva što prije biti završena da bi ovo mjesto dodatno duhovno bilo obogaćeno.

Sveštenik Mladen Drobnjak je naveo da su naredne godine planirani stolarski radovi i spoljašnje uređenje objekta da bi se u crkvi mogle služiti svete liturgije i obavljati drugi vjerski obredi.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare