Obilježena 21 godina od osnivanja Zvorničke brigade

0

ZVORNIK – Parastosom kod centralnog spomenika u Zvorniku i svečanom akademijom, Zvornička brigada obilježila je večeras 21 godinu od osnivanja.


Predsjednik Skupštine zvorničke Boračke organizacije Mile Vukadinović istakao je da se svake godine posljednje sedmice u junu obilježava ovaj značajan datum.

„Evociramo uspomene na to kako je stvorena Zvornička brigada, a podsjećamo se i na naše najslavnije, ujedno i najstrašnije dane, kada je za našu otadžbinu Republiku Srpsku poginulo 535 boraca. Imali smo 1.800 ranjenih, od kojih 1.100 imaju trajne posljedice“, rekao je Vukadinović.

Parastos su kod centralnog spomenika služili zvornički sveštenici, nakon čega su vijence položili predstavnici Zvorničke brigade, Boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Udruženja ratnih vojnih invalida, te načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović.

Obilježavanje je nastavljeno svečanom akademijom na platou Kasina uz učešće Prvog zvorničkog pjevačkog društva „Izvornik“, Kulturno umjetničkog društva „Sveti Sava“ i glumca Petra Petrovića iz Loznice, koji je govorio o ratnom putu Zvorničke brigade.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare