Obilježen Svjetski dan fizioterapeuta

0

Javna zdravstvena ustanova „Dom zdravlja“ Pale i saradnji sa Udruženjem fizioterapeuta Republike Srpske juče je u Palama obilježio Svjetski dan fizioterapeuta.

Centar za fizikalnu rehabilitaciju /CBR/ drugu godinu zaredom 8. septembra na paljanskoj Promenadi obilježava Dan fizioterapeuta.

Dom zdravlja Pale svakodnevno u saradnji sa drugim javnim ustanovama i institucijama na području opštine Pale učestvuje u prepoznavanju ranih deformiteta kod djece te preduzima neophodne mjere u njihovom liječenju.

„Mi se trudimo da poboljšamo kvalitet života naših pacijenata i da ih što bolje osposobimo za svakodnevne aktivnosti. U okviru obilježavanja organizovan je razgovor sa građanima, dijeljenje promotivnog materijala pacijentima, te predstavljanje osnovnih vježbi koje mogu raditi kod kuće“, izjavila je Zorica Šljuka, predsjednik udruženja fizioterapeuta istočne regije Republike Srpske.

Međunarodni dan fizioterapeuta prilika je za podizanje svijesti o djelotvornosti i uspjehu fizioterapeuta u prevenciji i liječenju različitih oboljenja.

Svjetska Konfederacija fizioterapeuta (WCPT) ove godine u cijelom svijetu obilježava ovaj dan pod motom „Dodajmo život godinama“.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare