Obilježen Svjetski dan bijelog štapa

0

ZVORNIK – Odigravanjem šahovskog turnira, posjetom audio-braj čitaonici u Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci, te druženjem članstva, zvornička Organizacija slijepih obilježila je danas Svjetski dan bijelog štapa.

Predsjednik Organizacije slijepih u Zvorniku LJubinko Rebić rekao je da su predstavnici Organizacije u okviru obilježavanja ovog dana posjetili opštinsku upravu, gdje su razgovarali sa šefom kabineta načelnika opštine Zvornik Dušicom Savić, i načelnicima Odjeljenja za finansije i za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Bojanom Ivanovićem i Milanom Cvjetinovićem.

Rebić je istakao da su na sastanku predstavnici organizacije prezentovali aktivnosti koje su realizovali u ranijem periodu, te ono što do kraja ove i u narednoj godine očekuju od opštinske uprave i dodao da su dobili obećanje da će se iznaći mogućnosti za povećanje budžetske stavke namijenjene ovoj organizaciji.

Savićeva je ocijenila da sa Organizacijom slijepih, kao jednom od organizacija koje djeluje na području opštine, opštinska uprava ima dobru saradnju.

„Nastojimo da pomognemo u okviru mogućnosti koje budžet opštine dozvoljava, trudimo se da izađemo u susret njihovim zahtjevima uvijek kada je to moguće i pokažemo posebno razmijevanje za ovu kategoriju naših sugrađana“, istakla je Savićeva, napomenuvši da je jedan od zaključaka današnjeg sastanka da se nastavi sa dosadašnjom saradnjom.

Zvornička organizacija slijepih broji oko 150 članova i kroz rad realizuju sportske, kulturne i druge aktivnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare