Obilježen školski Dan i krsna slava Sveti Sava

0

Učenici osnovnih škola u opštini Pale i Srednjoškolskog centra Pale danas su proslavili školsku slavu Svetog Savu. Prelomljen je slavski kolač, a učenici su tradicionalno pripremili prigodan kulturno-umjetnički program.

Direktor osnovne škole „Srbija“, Neđo Ždrale nije krio zadovoljstvo ostvarenim u proteklom periodu, a posebnu zahvalnost je izrazio kumu krsne slave Milomiru Forcanu, koji pomaže rad škole.

Svečano je bilo i u Osnovnoj školi „Pale“, gdje su učenici pred brojnim zvanicama pokazali svoje talente i recitacijama uveličali Dan i krsnu slavu škole. Direktor OŠ „Pale“ Željko Forcan je pristune upoznao sa ostvarenim i planiranim projektima, a poseban prostor je dao uspjehu učenika ove škole, koji su ostvarili značajne rezultate na brojnim takmičenjima.

Srpska pravoslavna crkva je proslavu Dana Svetog Save (Savindan) počela liturgijama, a praznik Svetog Save jedan je od najvećih hramovnih i porodičnih praznika. U školama taj dan je radni, ali nenastavni dan. Kao školska slava Sveti Save se obilježava u školama u Republici Srpskoj i Srbiji.

Tradicionalna svetosavska priredba održana je sinoć u Kulturnom centru Pale.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/sveti-sava-skole-2016/] width=[87] height=[87] title=[Obilježen školski Dan i krsna slava Sveti Sava] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare