Obilježen Međunarodni dan lica sa invaliditetom

0

Članovi Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije opštine Pale položili su danas na Palama cvijeće na centralno spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, povodom Svjetskog dana lica sa invaliditetom, te posjetili nekoliko ratnih vojnih invalida.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je novinarima da ta organizacija svake godine polaže vijence na spomen-obilježje poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, te da nakon toga obilaze nekoliko svojih članova.

„Odbor ratnih vojnih invalida Boračke organizacije Pale danas je posjetio pet ratnih vojnih invalida i uručio im skromne poklone u vidu paketa sa higijenskim sredstvima i hranom. Potrebno je da prema ovoj kategoriji društvo i društvena zajednica vode više računa“, poručio je Parađina.

On je dodao da su to ljudi koji su dali svoje dijelove tijela, koji su u značajnoj mjeri omogućili da danas imamo Republiku Srpsku.

Članovi Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije opštine Pale danas su posjetili ratne vojne invalide Anđelka Teletinu, koji je i otac poginulog borca, Slobodana Jelića, Vlajka Gluhovića, Radeta Čabaka i Miodraga Parađinu, amputirca i borca prve kategorije.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom širom svijeta obilježava se 3. decembra, a ovaj dan ima za cilj da promoviše razumijevanje problema invaliditeta i mobiliše podršku za dostojanstvo, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.

Cilj je potpuno i jednako uživanje ljudskih prava i učešća u društvu osoba sa invaliditetom i usvojen od strane Generalne skupštine UN 1982. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare