Obilježen dan ustanka

0

MILIĆI – Polaganjem cvijeća na spomenik poginulim borcima kod Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ u Milićima je danas obilježen dan ustanka naroda tog kraja u Drugom svjetskom ratu.
Cvijeće su položili predsjednik milićke Skupštine Zoran Kipić, te prvoborci iz tog rata Sredoje Đuričić i LJubo Šargić.

Penzionsani pukovnik, 93-godišnji Sredoje Đuričić, koji je na obilježavanje dana ustanka došao iz Beograda, rekao je novinarima da je razočaran odnosom lokalne zajednice prema spomen-obilježju, koje je oronulog izgleda i ispisano grafitima.

„Gledajući ovaj spomenik i slova, koja su već nečitka i izbledela, više je nego jasno da smo zaboravili one slavne podvige koje su ovi borci učinili tokom oslobodilačkog rata. Smatram da i ovaj spomenik treba očuvati i njegovati i odati počast svima onima koji su dali živote za slobodu ovog naroda“, rekao je Đuričić.

Predsjednik milićke Skupštine Zoran Kipić rekao je da će lokalna zajednica uložiti napor da se spomen-obilježju poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata vrati dostojan izgled.

„Slova jesu možda izblijedila, ali djela tih ljudi i njihova žrtva ne treba da izblijede u našim sjećanjima“, rekao je Kipić.

Povodom dana ustanka u Milićima su danas organizovane i prigodne sportske aktivnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare