Obilježen dan školskih bibliotekara

0

ZVORNIK – U Srednjoškolskom centru /SŠC/ „Petar Kočić” u Zvorniku prigodnim programom danas je obilježen Dan školskih bibliotekara.

Bibliotekar Nikolina Lazić rekla je novinarima da se na ovaj način želi ukazati na ulogu školske biblioteke u vaspitno-obrazovnom radu.

„Želimo istaći i činjenicu koliko je važno unaprijediti rad biblioteke obogaćivanjem knjižnog fonda, te uvođenjem i usavršavanjem stručnog kadra u biblioteke“, napomenula je Lazićeva.

Ona je dodala da u radu sa učenicima, osluškivanjem njihovih potreba, te približavanjem pisane riječi na zanimiljiv način, kod njih treba stvoriti navike zahvaljujući kojima će steći kvalitetnija saznanja.

„Jedan od načina je uključivanje učenika u obilježavanje značajnih datuma, kao što je današnji“, istakla je Lazićeva.

Program su, uz pomoć bibliotekara i profesora, izveli talentovani učenici koji su predstavili svoje likovne i literarne radove.

Tokom Dana školskih bibliotekara prikazani su novokupljeni naslovi na Sajmu knjiga u Beogradu.

„Kupljeno je šest knjiga lektire i 10 slobodne literature. Riječ je o poznatim autorima kao što su Petar Petrović NJegoš, Rastko Petrović, Paulo Koeljo, Gordana Kuić, Emir Kusturica i drugi“, navela je Lazićeva.

Biblioteka SŠC „Petar Kočić“ ima oko 13.000 knjiga, uglavnom lektire, ali i slobodne literature, enciklopedija, te stručne literature koju koriste profesori.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare