Obilježen dan opštine i dodijeljena priznanja

0
Obilježen dan opštine i dodijeljena priznanja

MILIĆI – Svečanom sjednicom Skupštine opštine Milići danas je obilježen dan opštine, kojoj je prethodilo polaganje cvijeća na Spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske u centru grada.

Opština Milići na današnji dan prije 26 godina i formalno se razdružila sa opštnom Vlasenica u čijem sastavu je bila i konstituisla se kao samostalna lokalna zajednice.

Na svečanoj sjednici održanoj, predsjednik Skupštine opštine Milići Branislav Novaković podsjetio je da je ova opština obrazovana na osnovu zakona donesenog u parlamentu Srpske Republike BiH 28. februra 1992. godine.

„Moglo bi se reći da je tada obnovljena opština Milići koja je 1962. godine ukinuta zbog teritorijalne reorganizacije BiH. Evo već punih 26 godina, iz godine u godinu, radi se na stvaranju što kvalitetnijih uslova za rad i život na ovom području“, rekao je Novaković.

Načelnik opštine Milići Momir Lazarević rekao je da ova lokalna zajednica spada u red srednje razvijenih, sa bogatim prirodnim resursima kao što su šume, rude i drugi potencijali.

„Ta prirodna bogatstva, prije svega ruda boksita, osmišljenom i racionalnom eksploatacijom od Kompanije `Boksit` kroz nekoliko proteklih decenija pretočena su u druga dobra za potrebe građana opštine Milići i društva u cjelini i to ne samo Milića nego i regije i šire“, rekao je Lazarević.

Povodom Dana opštine, odlukom Skupštine opštine na današnjoj svečanoj sjedici uručena su priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i preduzećima.

Priznanje „Povelja opštine Milići“ dodijeljena je samostalnoj trgovinskoj radnji „Riva“ Milići i profesoru Srednjoškolskog centra „Militun Milanković“ iz Milića Vojkanu Mujičiću.

Priznanje „Posebna povelja opštine Milići“ dodijeljeno je milićkom preduzeću „Samatini“, a priznanje „Zlatna povelja opštine Milići“ LJubinki Savić, majci poginulog borca.

„Zlatna povelja opštine Milići“ dodijeljena je posthumno Radenku Bačiću za zasluge u odbrambeno-otadžbinskom ratu i stvaranju Republike Srpske.

Čestitku povodom Dana opštine Milići građanima i rukovodstvu ove opštine uputili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments