Obilježen Dan i krsna slava opštine Pale

0

Liturgijom u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice i litijom ulicama grada, počelo je obilježavanje Dana i krsne slave opštine Pale – Velike Gospojine. Predstavnici opštine, Boračke organizacije, Crvenog krsta sa Pala i Oružanih snaga BiH su nakon parastosa položili vijence na Centralnom spomen-obilježju poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik paljanske opštine Miodrag Kovačević, čestitajući građanima Veliku Gospojinu – Dan i krsnu slavu opštine, istakao je da su Pale jedna od rijetkih opština u Republici Srpskoj koja je prošlu godinu, a i prvih šest mjeseci ove godine, u budžetu završila sa suficitom.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/krsna-slava-opstine-pale-2014/] width=[54] height=[54] title=[Obilježen Dan i krsna slava opštine Pale] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[80]}

„Važno je da i dalje održimo finansijsku stabilnost, koja je uslov razvoja opštine Pale i realizacije svih projekata koje planiramo“, naglasio je Kovačević.

On je rekao da u proteklih godinu dana Pale nisu stagnirale, već su nastavile da se razvijaju i da idu sigurnim koracima naprijed.

Prema njegovim riječima, za ovu godinu predviđeno je 3.400.000 KM investicija, od toga 1.800.000 KM iz budžeta opštine, a 1.600.000 iz kredita Evropske investicione banke za revitalizaciju i sanaciju vodovodnog sistema na Palama i to je prva faza.

Kovačević kaže da su realizovan mnogi projekti, ali i da se radi na značajnom broju novih, te da je u ovoj godini završen tender i izabran izvođač radova za nastavak izgrdnje šetališta i izgradnje trga.

On je naglasio da će Pale dobiti jedan od najvećih trgova u Republici Srpskoj koji će se, najvjerovatnije, zvati Studentski trg.

Kovačević podsjeća da su urađeni i mnogi projekti u ruralnim sredinama, kao što je most u Rogoušićima, revitaliacija vodovoda u Mokrom, asfaltiranje puteva prema Ćemanovićima i Bogovićima, te Ulice Ivana Kosančića u naselju Obilićevo.

On je istakao da nije zaboravljen ni sport, a juče je postavljen kamen temeljac za proširenje prostorija Fudbalskog kluba „Romanija“, dok su uručeni i ključevi prostorija u Sportsko-poslovnom centru „Peki“ za sedam klubova.

„Sve ovo govori da smo u ovoj godini uspjeli da ispunimo ono što je naša zakonska dužnost – isplatimo sve prinadležnosti, pomognemo sportske i kulturne manifestacije, te razvijamo našu opštinu u infrastrukturnom smislu“, naglasio je Kovačević.

Lomljenje slavskog kolača biće obavljeno u prostorijama Sportsko-poslovnog centra „Peki“ na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments