Obilježen dan boraca

0

ISTOČNO SARAJEVO – Opštinska Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo danas je pomenom poginulim borcima i polaganjem cvijeća na Centralnom krstu Vojničkog groblja Vraca obilježila Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i dan kada je 1804. podignut Prvi srpski ustanak.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak čestitao je svim demobilisanim borcima Dan boraca, istakavši da su predstavnici ove organizacije juče obišli 30 porodica poginulih boraca i uručili im prigodne poklone.

On je naglasio da je vrijeme u kojem živimo teško i da demobilisani borci imaju najviše problema, prvenstveno kada je riječ o zapošljavanju i školovanju djece.

„Kada je u pitanju stambena problematika, to smo riješili na zadovoljstvo svih korisnika“, istakao je on i dodao da na prostoru opštine ima 332 porodice poginulih boraca, od kojih je 257 stambeno zbrinuto, s tim što je ostatak porodica domicilno stanovništvo.

Tuševljak je naglasio da na području opštine ima i 188 ratnih vojnih invalida od čega su stambeno zbrinute 32 porodice.

On je naglasio da problem predstavlja to što nepovratna sredstva od Vlade Republike Srpske nije dobilo 22 porodice poginulih boraca i sedam ratnih vojnih invalida, koji su još u prošloj godini trebali dobiti ta sredstva.

Tuševljak je naglasio da su iz budžeta opštine izdvojena sredstva i danas za 40 demobilisanih boraca uručene novčane pomoći.

On je rekao da su po mjesnim odborima izabrani najugroženiji borci koji ne rade ili su u lošem materijalnom stanju.

Demobilisani borac Srđan Divčić istakao je da je život demobilisanih boraca veoma težak, a najveći problem je što nemaju posla i ne mogu da zarade za život.

On je naglasio da im Boračka organizacija pomaže koliko može i da će im današnja pomoć dobro doći u ovim teškim vremenima.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=D1fy2nHwXek&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare