Obilježen Dan boraca VRS

0

ROGATICA – Boračka organizacija opštine Rogatica danas je uz učešće porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i građana Rogatice, u Spomen sobi obilježila Dan boraca VRS. Položeni su vijenci, upaljene svijeće-paljenice za duše palih junaka, a zatim su mjesni sveštenici služili parastos.

 
„Odajemo počast danas našim poginulim herojima. Lično osjećam strahopoštovanje prema onima koji su dali sve što se dati moglo za san koji se danas zove Republika Srpska. Zahvalnost koju osjećam ja lično, a vjerujem i svi ostali Rogatičani, ne može se iskazati riječima. Ovdje se radi o djelima za koja tako velike riječi još nisu izmišljene“, rekao je ovom priliko načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac.

 
Rajak Milenko predsjednik Boračke organizacije opštine Rogatica u izjavi za medije rekao je da se društvo još uvijek nije ni blizu odužilo onima koji su imali sreće da prežive rat za doprinos koji su u dali stvaranju Republike Srpske, kao ni porodicama onih koji su živote položili na branik otadžbine. Rajak je dodao da se očekuje od društva da se ova nepravda ispravi u budućnosti.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare