Obilježen dan bezbijednosti interneta

0

ZVORNIK – U Gimnaziji i Srednjoj stručnoj školi „Petar Kočić“ u Zvorniku danas je prvi put obilježen Dan bezbjednog interneta i tom prilikom ukazano je na sve opasnosti korištenja „onlajn“ tehnologija.Profesor informatike u ovoj školi Željko Zarić istakao je tokom prezentacije o internetu da veliki broj ljudi nije svjestan opasnosti ostavljanja ličnih podataka na javnim mrežama, posebno u komunikaciji tokom „onlajn“ igrica.

„Izveli smo prezentaciju i upoznali učenike i profesore o pravima i odgovornostima na internetu, odnosno ukazali im na to da su ta prava ista kao i u realnom svijetu“, rekao je Zarić.

Učenicima i profesorima prikazan je i kratak film o opasnostima koje vrebaju na društvenim mrežama i o tome kako se mogu zloupotrijebiti određeni podaci, nakon čega su članovi informatičke sekcije predstavili sajt „sigurnodijete.ba“ i školski sajt na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije o zaštiti ličnih podataka.

Direktor škole Biljana Pisić naglasila je veliku važnost ovog događaja, te je zahvalila profesorima i učenicima koji su organizovali obilježavanje Dana bezbjednog interneta.

„Isti materijal prezentovali smo na sastanku Savjeta roditelja. Naišli smo na veliku zainteresovanost i dobili punu podršku da se što više djece upozna o opasnostima ostavljanja podataka na društvenim mrežama“, dodala je Pisićeva.

Ovogodišnji slogan Dana bezbjednog interneta je „Promovisanje sigurnog i odgovornog korišćenja `onlajn` tehnologija za djecu“ ili „Povezivanje sa poštovanjem“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare