Obilježavanje praznika Svetog proroka Ilije počinje u nedjelju

0

SOKOLAC – Večernjim bogosluženjem u Hramu Svetog proroka Ilije na Sokocu u nedjelju, 1. avgusta, počeće obilježavanje krsne slave hrama, kao i Dana i krsne slave opštine.
Večernje bogosluženje počeće od 17.00 časova, najavljeno je iz Crkvene opštine Sokolac.

Svečana litija iz porte crkve Svetog proroka Ilije poći će u 17.30 ulicama Danila Đokića i cara Lazara do zgrade opštine Sokolac.

Narodna biblioteka Sokolac, istim povodom organizuje pjesničko veče u nedjelju od 20.00 časova kod Duhovnog centra „Romanijske Lazarice“ na Sokocu, na kojoj će svoje stihove čitati književnici i pjesnici Aćim Todorović, Vojin Ostojić i Milutin Savčić.

Na dan praznika, Svetog proroka Ilije, u ponedjeljak, 2. avgusta, u Crkvi će u 9.00 časova biti služena sveta liturgija, a potom će uslijediti slavski obred, navedeno je u programima obilježavanja Ilindana na Sokocu, dana i krsne slave opštine i crkve posvećene ovom svetitelju.

Sveti Ilija je bio prorok ogromne vjere i strogog života, koji je činio čuda za života. Na Tavoru, prilikom preobraženja Gospodnjeg, javio se sa Mojsijem apostolima i u ognjenim kočijama je uznesen na nebo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare