Obilježavanje dana formiranja dvije brigade

0

SOKOLAC – Polaganjem vijenaca i služenjem parastosa za poginule borce sutra će na Sokocu biti obilježen Dan formiranja Prve pješadijske i Druge romanijske motorizovane brigade.Vijenci će u 9.00 časova biti položeni na vojničkom spomen-groblju u Kopljevićima, u sokolačkoj Mjesnoj zajednici Knežina, gdje su sahranjena 53 poginula borca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U 9.30 časova vijenci će biti položeni na spomen-česmu u porti crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu, gdje je upisano 87 imena poginulih boraca sa prostora ove opštine, nakon čega će u 10.00 časova biti služen parastos za poginule borce.

Vijenci će u 11.15 časova biti položeni i na centralno spomen-obilježje ispred zgrade Skupštine opštine, na kome je upisano 1.170 imena poginulih boraca sa prostora Sarajevsko-romanijske regije, od čega se sedam boraca vode kao nestali.

Posjeta spomen-sobi, u kojoj se nalazi 630 fotografija poginulih boraca ove dvije brigade, predviđena je za 11.30 časova, kada će biti položeni i vijenci.

Prema programu obilježavanja, u 12.00 časova u parohijskom domu u porti Crkve Svetog proroka Ilije biće održano obraćanje zvaničnika i prokazan kulturno-umjetnički program.

Na svečanost su pozvani predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Pantelija Ćurguz i predsjednik Predsjedništva BORS-a Dražan Perendija, predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida BORS-a Miko Škorić i predsjednik Odbora porodica poginulih boraca BORS-a Stanislav Jungić.

Pozvani su i zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić i komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH Rajko Knežević, kao i predsjednici opštinskih boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije.

Svečanosti bi trebalo da prisustvuju ratni komandanti ovih brigada Mirko Trivić i Radovan Vidović, kao i predstavnici lokalne vlasti, borci i porodice poginulih boraca iz ove dvije brigade.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare