Obilazak neperspektivne vojne imovine

0

Delegacija Ministarstva odbrane BiH predvođena zamjenikom ministra Mirkom Okolićem posjetila je danas opštinu Pale.

Prijemu kod načelnika opštine prethodili su posjeta kasarni „Miloš Obilić“ i zajednički pregled skladišta i vojnog kruga Jahorinski potok.

Ministar Okolić je rekao da se njegova današnja posjeta Palama odvijala po dva osnova – kontrola i obilazak vojnih skladišnih prostora i kapaciteta koji se nalaze na teritoriji ove opštine i razgovor sa  načelnikom Kovačevićem o mogućnostima oslobađanja prostora koji je odlukom Predsjedništva proglašen neperspektivnom imovinom koja formalno i pravno može biti predata opštini Pale.

Ministar Okolić je dodao da je važno da se ovaj  problem počne rješavati  u saradnji sa opštinom Pale u što je moguće kraćem roku jer je interes vojske da se smanje troškovi održavanja i obezbjeđivanja ovih lokacija, a interes opštine da  što ranije krene sa nekim privrednim aktivnostima na ovom području.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je otpočet dijalog na ovu temu i dodao da tempo ovih aktivnosti ne zavisi  samo od ove dvije strane  nego je uslovljen i određenim  proceduralnim aktivnostima.

(www.palelive.com / D.B. / Opština Pale)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare