Obezbijeđeno 150 paketa za socijalno ugrožene porodice

0
Crveni krst RS
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo obezbijedila je 150 paketa pomoći za oko 240 korisnika, izjavio je za Srnu sekretar Opštinske organizacije Milan Ristović.

“Ova aktivnost realizuje se već nekoliko godina, tako da svaka tri mjeseca našim korisnicima dijelimo pakete pomoći. Paketi se distribuišu po mjesnim zajednicama, kojima su dostavljeni spiskovi korisnika, koje imaju Crveni krst i Centar za socijalni rad”, naglasio je Ristović.

On je precizirao da se pomoć sastoji od prehrambenih proizvoda-brašna, ulja, šećera, riže, tjestenine, soli, te sredstava za higijenu.

“Brašno i so, kao i deterdžent za suđe i šampon, dijele se po porodici, a ostalo po članu porodice. Broj korisnika je otprilike na istom nivou već neko vrijeme”, napomenuo je Ristović.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo ovu aktivnost realizovala je uz pomoć i podršku lokalne zajednice, a prema planu programa sljedeća podjela paketa pomoći trebalo bi da bude organizovana u septembru.

Ristović je naglasio i da je nedavno organizovana akcija prikupljanja pomoći za djecu sa Kosmeta u kojoj su učestvovali građani.

“Pomoć smo prikupljali za djecu koja nisu mogla da dođu u okviru projekta ` Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske`. Obezbijedili smo 150 paketa koji su se sastojali od garderobe, školskog pribora, sredstava za higijenu”, istakao je Ristović.

On je dodao i da su kupljeni računari za školu za tu djecu i još mnogo toga, što pokazuje da je akcija uspješno realizovana, te zahvalio onima koji su se odazvali akciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments