Obezbijeđeno 100 kreveta za slučaj zaraze virusom korona

0

ROGATICA – Štab za vanredne situacije opštine Rogatica obezbijedio je 100 kreveta koji se nalaze u Domu zdravlja i Srednjoškolskom centru „27. januar“ u slučaju da dođe do zaraze lica virusom korona, saopšteno je iz ove opštine.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić rekao je da su sada ispunjeni svi uslovi za eventualni smještaj ovih lica u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Direktor Doma zdravlja Siniša Milješić rekao je da su kreveti u toj ustanovi postavljeni na spratu stare zgrade, a u školi u kabinetima.

„U Domu zdravlja dobili smo 30 novih kreveta sa novim dušecima i posteljinama. Mi smo to montirali, ali nadamo se da nam neće zatrebati. U školi su kreveti postavljeni sa razmacima koje propisuje struka, učionice su dovoljno velike, tako da smo spremni za ne daj Bože“, izjavio je Milješić.

Na području opštine Rogatica trenutno je 91 lice u samoizolaciji i nijedno nema simptome zaraze virusom korona, a za osam lica istekao je obavezni rok od 14 dana samoizolacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare