Obezbijediti stomatološku zaštitu osnovaca u Kalinoviku

0

KALINOVIK – Nastavno osoblje sa Katedre za dječiju i preventivnu stomatologiju sa ortodoncijom Medicinskog fakulteta u Foči posjetilo je Osnovnu školu „LJutica Bogdan“ u Kalinoviku radi uspostavljanja saradnje i stvaranja uslova za obezbjeđivanje stomatološke zaštite učenika, koja im nije dostupna u opštinskom Domu zdravlja.
Na sastanku sa direktorom škole Vericom Elez dogovoren je prevoz đaka dva puta nedjeljno od Kalinovika do Specijalističkog centra Medicinskog fakulteta u Foči, gdje će besplatno liječenje oboljenja usta i zuba biti organizovano u okviru studentskih vježbi iz dječije stomatologije.

Prilikom posjete školi, povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja, svi učenici su stomatološki pregledani i ukazano im je na značaj pravilnog i redovnog održavanja oralne higijene, kao i na to koliko su važni pravilna ishrana i redovna kontrola u očuvanju zdravlja usta i zuba, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja, 20. marta, jeste podizanje svijesti, kao i ohrabrivanje porodica, zajednica i vlasti, da bi se preduzele mjere za smanjenje opterećenja koje uzrokuju oralne bolesti.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare