Obdukcija utvrdila da se Lazarević ubio

0

Savo Lazarević (27) iz Istočnog Sarajeva, koji je u subotu pronađen mrtav pored svog džipa u šumi na putu iznad hotela „Turist“ na Palama, sa pištoljom u desnoj ruci i prostrelnom ranom na glavi, prema nalazima obdukcije, počinio je samoubistvo, potvrđeno je juče „Glasu Srpske“ iz CJB Istočno Sarajevo. Obdukcija koja je trajala dva časa u Kliničkom centru Istočno Sarajevo pokazala je da je smrt nastupila od prostrelne povrede iz apsolutne blizine.

– Metak je ušao na desnu sljepoočnicu i na lijevoj izašao – potvrdila je juče „Glasu Srpske“ portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Načelnik Centra Zoran Mandić rekao je „Glasu Srpske“ da je u subotu policija na licu mjesta izvršila uviđaj, izuzela tragove iz yipa i sve one koji su se nalazili na ovom području, a tokom dana je obavljeno u vještačenje parafinske rukavice.

Prema nalazu parafinske rukavice i svemu onome do čega je policija došla, može se tvrditi da je riječ o samoubistvu. Mandić kaže da će, bez obzira na obdukciju i nalaze parafinske rukavice, istraga o samoubistvu Save Lazarevića biti nastavljena kako bi se otklonile sve spekulacije u javnosti.

– Nalaz parafinske rukavice pokazao je da je Lazarević na desnoj ruci imao barutne čestice. Vještačenja parafinske rukavice rađena su i licima koja su policiji prijavila ovo samoubistvo, a riječ je o Predragu Spaiću i Puniši Purkoviću, na čijim rukama nije bilo tragova barutnih čestica – rekao je Mandić.

Lazarević je prekjuče ujutro u više navrata pokušao da telefonom kontaktira svog kuma Predraga Spaića, sina Ratomira Spaića, koji je likvidiran prije tri godine u Istočnom Sarajevu.

Kako mu se ovaj nije javljao, pozvao je svog brata Milana i pitao ga „da li zna gdje je Peđa i zbog čega mu se ne javlja“. Brat mu je odgovorio „da vjerovatno spava i neposredno nakon toga su se Savo i Predrag čuli“.

Prema izvorima „Glasa Srpske“ u policiji, Lazarević mu je rekao da se nalazi u šumi na Palama, da je ranjen i da mu treba pomoć.

Mandić je kazao da sama činjenica da je riječ o čovjeku koji je pripadao kriminogenom miljeu zahtijeva detaljnije istrage i da, bez obzira na nalaze vještačenja parafinskom rukavicom i obdukciju, slučaj neće biti zatvoren.

Lazarević je izdržavao trogodišnju zatvorsku kaznu u KPZ-u Foča zbog krađa automobila na području Istočnog Sarajeva. Od subote ujutro nalazio se na petodnevnom zatvorskom odmoru. On je uhapšen 2007. godine zajedno sa još nekoliko osoba iz Istočnog Sarajeva, koje su kao grupa sa Goranom Pržuljom na čelu pripadali „auto-mafiji“ koja je krala automobile i iznuđivala novac za njihovo vraćanje vlasnicima.

Suđeno im je u banjolučkom Okružnom sudu i prošle godine svi su osuđeni na zatvorske kazne.

Tužalac

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva iz Istočnog Sarajeva Ranka Mršić rekla je „Glasu Srpske“ da će se i dalje voditi istraga o ovom slučaju.

– Izuzeti su svi tragovi sa lica mjesta, rađena je obdukcija i parafinska rukavica. Istraga se još uvijek nastavlja – kazala je Mršićeva.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare