O uticaju medija na izgradnji mira u BIH

0

Na Jahorini je počela konferencija o uticaju medija na izgradnju mira u BiH čiji je cilj kreiranje konkretnih preporuka za smanjenje izražavanja mržnje u medijima.

Udruženje mladih „Motus Adulescenti“ iz Istočnog Sarajeva organizator je konferencije kojoj prisustvuje 100 mladih iz 30 zajednica obuhvaćenih projektom „PRO Budućnost“, saopšteno je iz USAID-a.

Koordinator skupa Marina Pejović rekla je da će mladi preporuke za medije prenijeti i u svoje lokalne zajednice, gdje će raditi sa lokalnim medijima, te promovisati toleranciju i međusobno poštivanje.

„U istraživanju koje smo mi proveli, 36 odsto ispitanika smatra da se u medijima dovoljno promoviše tolerancija i suživot, dok njih 64 odsto nisu saglasni sa tim. Nadamo se da smo ovom konferencijom ukazali medijima na štetnost subjektivnog izvještavanja, ali i da će mladi postati još edukovaniji o ovom problemu čime ćemo stvoriti bolje okruženje za sve nas“, navela je Pejovićeva.

Ova konferencija je jedna od aktivnosti koju Udruženje mladih „Motus Adulescenti“ provodi u okviru Nacionalne kampanje za borbu protiv govora mržnje na internetu, a koja je nastala u oktobru 2012. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare