O „Buk Bijeloj“ pitati i opštinu

0

FOČA – Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović i predsjednik ove opštine Lutvo Šukalo istakli su na današnjoj konferenciji za novinare da je potrebno konsultovati i lokalnu zajednicu o izgradnji hidroenergetskog sistema „Gornja Drina“.

Krsmanović je izrazio nezadovoljstvo što predstavnici Foče nisu bili pozvani na konsultativni sastanak posvećen gradnji HE „Gornja Drina“, održan prije dva dana u Bijeljini.

On je podsjetio da je prije četiri mjeseca na posebnoj sjednici Skupštine opštine Foča, kojoj su prisustvovali predstavnici resornih ministarstava i Elektroprivrede Republike Srpske, zaključeno da lokalna zajednica mora biti uključena u ovaj projekat.

„Jednoglasan zaključak bio je se od izrade projektne dokumentacije do izbora strateškog partnera za gradnju `Gornje Drine` uključi i lokalna zajednica, koja u ovom projektu ima veliki interes“, rekao je Krsmanović.

Predsjednik opštine Foča Lutvo Šukalo očekuje da će ovo pitanje biti riješeno na partnerskim osnovama između opštine i Vlade Republike Srpske, i na dobrobit stanovništva u ovom dijelu Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments