O prenosu prava otkupa stanova

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica upoznao je danas predstavnike porodica poginulih boraca i ratnh vojnih invalida o prenosu prava zakupa i otkupa stanova u vlasništvu opštine.

Bjelica je na sastanku predočio ugovor o prenosu prava zakupa i otkupa stanova kojih je na Sokocu dodijeljeno 47. Do danas je potpisano 10 ugovora o zakupu.

Samostalni stručni saradnik za poslove boračko-invalidske zaštite i civilnih žrtava rata Branka Pejović rekla je da prvo treba zaključiti ugovor o zakupu stanova na neodređeno vrijeme koje bi ove boračke kategorije plaćale u iznosu od oko 20 do oko 30 KM u zavisnosti od kvadrature.

Pejovićeva je napomenula da bi potom bio zaključen ugovor o otkupu u skladu sa Zakonom o privatizaciji stanova, ali otkupnu cijenu ne bi plaćale porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi prve i druge kategorije.

Pejovićeva je rekla da su ovim porodicama stanovi dati na korištenje posredstvom projekta Vlade Republike Srpske o stambenom zbrinjavanju prioritetnih boračkih kategorija.

Vlada je izdvojila sredstva za izgradnju stanova, a opština Sokolac obezbijedila je lokaciju i ifrastrukturu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare