O ekonomskoj saradnji Istočnog Novog Sarajeva i Čukarice

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je da će na današnjem sastanku sa delegacijom beogradske opštine Čukarica najviše riječi biti o saradnji u oblasti ekonomije i izrazio nadu da će rezultat ove posjete biti neki konkretni projekti.

On je naveo da je cilj posjete delegacije beogradske opštine Čukarica bratskoj opštini Istočno Novo Sarajevo unapređenje ekonomske, te saradnje u oblasti kulture i sporta.

Ćosić je istakao da sa opštinom Čukarica ostvaruju saradnju već 20 godina, a u ratnom vremenu ova gradska beogradska opština pomagala je stanovništvo opštine Isatočno Novo Sarajevo.

„Saradnja je obnovljena 2000. godine, a danas se trudimo da još više ojačamo veze, nastavimo saradnju u kulturnom, sportskom, obrazovnom i ekonomskom dijelu“, rekao je Ćosić.

Ćosić očekuje da će u toku ove godine imati konkretne efekte od ove saradnje.

On je najavio da će delegacija Čukarice danas posjetiti i Srednjoškolski centar „28. juni“ koji je ova lokalna zajednica i prije pomagala, podsjetivši da i osnovne škole „Sveti Sava“ iz ove dvije opštine imaju dobru saradnju.

Prema njegovim riječima, delegacija Čukarice danas će posjetiti i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo i dogovoriti zajedničku saradnju dva kulturna centra.

Ćosić je istakao da će u narednom periodu delegacija opštine Istočno Novo Sarajevo posjetiti Čukaricu i neka preduzeća u ovoj lokalnoj zajednici u cilju ostvarivanja konkretnih projekata.

Pomoćnik predsjednika opštine Čukarica za društvene djelatnosti Milan Pirnat istakao je da su Čukarica i Istočno Novo Sarajevo dvije bratske opštine i da su došli da posjete stare prijatelje i nastave saradnju.

„Želja nam je da naša opština Čukarica, koja ima oko 250.000 stanovnika i velike potencijale razvoja i širenja Beograda, napravi neki posao sa opštinom Istočno Novo Sarajevo i da deci obezbedimo bolji život“, rekao je on.

Pirnat je podsjetio da je prije 15 godina organizovao i uzajamne posjete djece poginulih boraca iz ove dvije opštine, a danas među njima postoji kumstvo, te da je nastao i jedna brak.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare