NVO “Novi biznis” krenuo u izradu biznis planova i projekata

0

NVO  “Novi biznis” Pale, agencija za razvoj i zapošljavanje, ovih dana je uselila u nove prostorije u ulici Srpskih ratnika 35. Obezbijeđeni su osnovni uslovi za rad i već se krenulo u izradu biznis planova i projekata.

NVO “Novi biznis” predstavlja i promoviše projekte organske proizvodnje u poljoprivredi bez kojih Bosna i Hercegovina i Republika Srpska ne mogu svojim proizvodima konkurisati na tržištu Evropske unije i korištenje obnovljivih izvora energije.

Prvi projekat:

Pale energetski nezavistan grad.

Korištenje obnovljive solarne energije

Uključujući se u veliku, prije svega evropsku praksu i strategiju u korištenju obnovljivih izvora energije, stručni tim Smart Energo Sistema d.o.o. Pale u okviru partnerstva sa SAM Group Austrija, ITM Controls d.o.o. Sarajevo, ZZ Agro Herba Ljubinje i dr. a uz podršku zainteresovanih građana kroz lokalnu i regionalnu zajednicu sačinilu su platformu sa ciljem da Pale postane energetski nezavistan grad korištenjem obnovljive solarne energije.

Drugi projekat:

Solarna toplana Pale

Idejno riješenje i prijedlog ׀ ITM Controls d.o.o.

Treći projekat:

Obnovljiva solarna energija i Energetska efikasnost u RS

ENERGIJA – HRANA – TURIZAM – SVE NA JEDNOM MJESTU

Uključujući se u veliki evropski i svjetski trend sve većeg korištenja obnovljivih izvora energije, prije svega solarnih energenata, firma SMART ENERGO SISTEMI d.o.o. Pale/RS ima potencijal i sve uslove da postane regionalni nosilac u implementiranju ovih visokosofisticiranih energetskih sistema, obzirom na jasan program i siguran izvor finansiranja.

Četvrti i peti projekat:

Zagrijavanje objekata “Osnovne škole Srbija” i “Doma Zdravlja Pale”” na solarnu energiju. – Projekti u izradi.

“Novi biznis” promoviše nove tehnologije u upravljanju i kontroli energetske efikasnosti i potrošnje energenata po sistemu plaćam koliko potrošim. Ovih dana smo Vodovodu i kanalizaciji Pale donirai 30 vodomjera na daljinsko očitavanje i softver uz obavezu obuke radnika za upravljanje softverom. To je pilot projekat, poklon Palama uz želju da ovaj projekat u narednom period uđe u punu primjenu i ostvari uštede u korištenju vode koje nema dovoljno.

Pored vodomjera za daljinsko očitavanje “Novi biznis” promoviše i obezbijeđuje kalorimetre na daljinsko očitavanje za kontrolu potrošnje toplotne energije.

NVO “Novi biznis” agencija za razvoj i zapošljavanje je otvorena za sve zainteresovane, kako za učešće u radu tako i za korištenje usluga udruženja.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments