Novo sjedište Bogoslovskog fakulteta do 1. septembra

0

FOČA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević najavio je danas da će adaptacija bivše direkcije kombinata „Maglić“ u novo sjedište Bogoslovskog fakulteta u Foči biti završena do 1. septembra.

Malešević je rekao novinarima da je danas obišao radove i da je od izvođača dobio uvjeravanja da će oni biti završeni prije roka.

„Siguran sam da će radovi do 1. septembra biti završeni, mada izvođač tvrdi da će to biti i ranije“, rekao je Malešević, koji je u Foči prisustvovao svečanoj akademiji povodom krsne slave i Dana Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“.

On je potvrdio i da će u istom vremenskom periodu biti završena gradnja studentskog doma u Foči, a da se paralelno sa izvođenjem radova vode aktivnosti nabavke opreme za oba objekta.

„Mislim da će sa novom akademskom godinom studenti moći da usele u novi dom i u nove prostorije Bogoslovskog fakulteta“, rekao je Malešević.

Na tri odsjeka Bogoslovskog fakulteta u Foči obrazuje se oko 400 studenata, a najveći problem je nedostatak adekvatnog prostora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare