Novinaru Velemiru Elezu – povelja opštine

0
Sjednica Skupštine opštine Sokolac
Sjednica Skupštine opštine Sokolac

SOKOLAC – Povelja opštine Sokolac povodom Dana i krsne slave opštine – Ilindana biće uručena novinaru Velemiru Elezu, odlučeno je danas na sjednici lokalnog parlamenta.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima da je Elez dao veliki doprinos novinarstvu i kompletnoj slici o Sokocu i širem području Romanije.

U odluci Opštinske komisije za nagrade i priznanja se napominje da je Elez u novinarstvu proveo 40 godina, kao i da je vršio dužnost direktora i glavnog i odgovornog urednika Radio Romanije i urednika „Sokolačkih novina“, bio dopisnik Radio Sarajeva, Radio-televizije Republike Srpske, „Glasa Srpske“, „Večernjih novina“, Srne, „Novog oslobođenja“, Kanala „S“, te sarađivao sa više medijskih kuća u Srbiji.

Zlatna plaketa opštine Sokolac biće dodijeljena ljekaru i šefu Klinike za opštu i abdomenalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Jusufu Šabanoviću, rođenom Sokočaninu, kao i privrednim društvima „Krem-komerc“ i „Bonžuno“.

Srebrne plakete opštine Sokolac dobiće profesionalni pčelar Zoran Batinić i direktor preduzeća „Srle-soft“ Dejan Kezunović.

Odbornici Skupštine opštine danas su jednoglasno prihvatili i prijedlog da zlatne značke opštine budu dodijeljene mladoj atletičarki Sari Lučić, koja je najuspješniji sportista opštine u ovoj sezoni i jednom od najboljih studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Nikoli Šarcu.

Zlatne značke dobiće i đak generacije Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Milica Ujić, učenik generacije Osnovne škole Sokolac Andrea Brklja, te Anđela Kovačević, više puta nagrađivanoj učenici na konkursima za literarne radove, uspješnoj atletičarki, jednom od vukovaca i novom studentu Farmaceutskog fakuleta u Sarajevu.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare