Novim objektom vrtića „Bubamara“ proširen kapacitet za 130 djece

4

Načelnik opštine Pale Boško Jugović je u petak sa direktorom Dječijeg centra „Bubamara“ Vanjom Jugović posjetio novi objekat ovog vrtića u izgradnji, ukupne vrijednost 900.000 KM, kojim će biti proširen kapacitet za 130 djece.

Jugović je izjavio novinarima da je pronatalitetna politika nešto što mora biti prioritet u narednom periodu.

„Iz budžetskih sredstava opštine Pale izdvojeno je 650.000 KM, dok je Vlada Republike Srpske izdvojila 200.000 KM za uređenje pristupnog puta i vanjskog uređenja novog objekta vrtića“, naveo je Jugović i dodao da je predsjednik Srpske Željka Cvijanović obećala nabavku namještaja, igračaka i svega što bude potrebno u vrijednosti od 50.000 KM.

On je izrazio nadu da će se za mjesec dana preći na unutrašnje radove i tako stvoriti uslovi da početkom sljedeće godine djeca budu u vrtiću.

Jugović podsjeća da opština Pale na godišnjem nivou izdvaja 400.000 KM za pomoć vrtiću i još toliko za subvencionisanje boravka djece.

Direktor Dječijeg centra „Bubamara“ Vanja Jugović kaže da su u vrtiću zadovoljni dinamikom kojom napreduju radovi na novom objektu s obzirom na to da je izgradnja počela krajem avgusta.

„Sada je objekat u završnoj fazi. Na redu je stavljanje objekta pod krov i ugradnja stolarije, dok je struja razvedena u potpunosti“, precizirala je Jugovićeva.

Ona je navela da će u objektu površine 550 metara kvadratnih imati veliku multifunkcionalnu salu i pet velikih sala za djecu od šest mjeseci do šest godina, kako bi primili oko 130 mališana.

Jugovićeva naglašava da će biti zaposleno desetak vaspitača, što će omogućiti i realizaciju predškolskog programa, koji je zdrav za psihofizički razvoj djece.

Kada je riječ o cijeni vrtića, ona kaže da je njihova ustanova najjeftinija zahvaljujući opštini Pale koja ulaže ogromna sredstva.

„Roditelj plaća 150 KM mjesečno, dok opština izdvaja 180 KM po djetetu. Za jedno dijete roditelj plaća 150 KM, za drugo 105 KM, a za treće i svako naredno dijete u porodici boravak je besplatan“, istakla je Jugovićeva.

Izvođač radova na izgradnji novog objekta vrtića je paljansko preduzeće „Građenje“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
4 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ehe, a gdje su nam djeca?

Za ove izbore prave vrtić, za sledeće djecu

niste u toku, vise od 110 zahtjeva je na cekanju, destruktivci

Stara fora, šta se primaš