Novi ultrazvučni aparat na odsjeku za oftalmologiju

1

ISTOČNO SARAJEVO – U Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu od danas će moći da se obavlja sofisticirana ultrazvučna dijagnostička pretraga oka i orbite, izjavio je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

On je napomenuo da su do sada navedene pretrage pacijenti obavljali u drugim ustanovama, te da menadžment Bolnice „Srbija“ kontinuirano radi na unapređenju kvaliteta usluga, što potvrđuje još jedna novina na Odsjeku za oftalmologiju.

„Riječ je o ultrazvučnom aparatu vrhunske tehnologije, francuskog proizvođača koji je evropski lider kada je riječ o oftalmološkoj opremi“, naveo je Šešlija.

Rukovodilac Odsjeka za oftalmologiju Selma Hašimbegović izjavila je Srni da ultrazvučni aparat posjeduje A i B sondu, te sondu za pahimetriju najnovije generacije, čime su omogućene dijagnostičke pretrage kod oboljenja poput mrene, glaukoma, ablacije retine, tumora oka i orbite, povreda oka i intrabulbarnih krvarenja.

Hašimbegovićeva je stekla diplomu iz oblasti ultrazvučne dijagnostike nakon edukacije u Srbiji pod vođstvom doktora Dragana Veselinovića i Ivana Stefanovića 2017. godine, a dalje usavršavanje obavila je u Francuskoj 2019. godine pod vođstvom Emanuela Sudre.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bogami lijepa ova doktorica ko lutka. Kod nje će rado pacijenti ići na pregled, znajući da idu kod vrsnog stručnja u oblasti oftamologije. Neka nam je živa, zdrava dr. Selma.