Novi most preko Jaseničke rijeke

0

ZVORNIK – Izgradnja novog mosta preko Jaseničke rijeke u zvorničkom naselju Jasenica, gdje je stari uništen u majskim poplavama, biće završena sutra zahvaljujući pomoći EU i lokalne zajednice.

Ukupna vrijednost radova je 65.000 KM. Čeličnu konstrukciju je sa 40.000 KM finansirala EU, a potrebne građevinske radove opština Zvornik sa 25.000 KM.

Most dužine oko 16 metara, širine oko četiri metra i nosivosti 30 tona, svakodnevno koristi više od 30 domaćinstava.

Demontirana čelična konstrukcija, sa određenim popravkama, moći će da se iskoristiti na drugom mjestu.

U majskim poplavama u zvorničkoj opštini oštećeno je šest mostova, a procijenjena šteta iznosi oko 120.000 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović rekao je novinarima da se gradnja ili sanacija mostova odvija prema prioritetima, što zavisi od broja domaćinstava kojima je most potreban u svakodnevnom životu.

„Ovaj u Jasenici je drugi veći most koji smo uradili i gdje su na demontaži oštećenog i montaži novog mosta radili i pripadnici Oružanih snaga BiH u saradnji sa mobilnim trening timom EUFOR-a iz sastava mađarskog kontingenta“, rekao je Cvijetinović.

Početkom oktobra u funkciju je stavljen most na rijeci Drinjači u Kušlatu, dužine 37 metara, koji je putna veza za oko 35 domaćinstava iz Liješnja sa ostalim dijelovima opštine Zvornik.

Opštinska uprava finansirala je izgradnju nosivih stubova, pristupnih puteva i uređenja okolnog prostora, dok su pripadnici Oružanih snaga BiH montirali most.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare