Novčane nagrade najuspješnijim

0

ROGATICA – Najuspješnijim studentima stipendistima opštine Rogatica Dragani Radojičić i Sanji Arbinji sinoć je, povodom “Preobraženjskih dana”, načelnik opštine Radomir Jovičić uručio nagrade od po 200 KM.

Radojičićeva je studentkinja druge godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Odsjek Elektrotehnika i računarstvo i ima prosjek ocjena u prvoj godini 9,55, a u drugoj 10.

Arbinja je studentkinja treće godine Visoke poslovno-tehničke škole u Užicu, Odsjek Inženjerstvo zaštite životne sredine sa prosekom ocjena 9,67 druge i 10 treće godine.

Nagrade od po 200 KM uručene su učeniku generacije Osnovne škole “Sveti Sava” iz Rogatice Ognjenu Lubardi, učenici generacije Srednje škole Anđeli Stojanović, kao i najuspješnijoj sportistkinji i sportisti opštine u ovoj godini Tanja Marković i Darku Rosiću.

Markovićeva je osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj sa rekordom MOSI-igara od 5,88 metara i srebrnu medalju u trci na 100 metara. Prvakinja je Republike Srpske u skoku u dalj i troskoku, a reprezentativac je BiH u skoku u dalj.

Rosić je osvojio zlatnu medalju na 800 i 400 metara i srebrnu medalju na MOSI- igrama u Beranama ove godine, a prvak je Srpske na 800 metara i njemu je pripala nagrada od 200 KM.

Ženskoj odbojkaškoj ekipi koja je osvojila srebrnu medalju na MOSI- igrama pripalo je 300 KM, a nagrada od 100 KM uručena je Vladani Gavranović koja je osvojila dvije zlatne medalje za opštinu Rogatica na MOSI igrama.

Manifestacija “Preobraženjski dani” u opštini Rogatica traje od 9. do 19. avgusta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments