Novčane nagrade najboljim studentima

0

MILIĆI – Na konkurs Kompanije „Boksit“ iz Milića za novčanu nagradu uspješnim studentima sa područja ove opštine prijavilo se 50 kandidata, od kojih je 36 ispunjava kriterijume.

U saopštenju Kompanije „Boksit“ ističe se da je smisao ideje, koju je 28. oktobra pokrenuo predsjednik Kompanije Rajko Dukić, bila da se novčano nagrade i podrže uspješni studenti, koji imaju prosjek ocjena iznad 8,5, a školuju na državnim fakultetima i to u prioritetu na fakultetima tehničkih, tehnoloških, pravnih, ekonomskih i organizacionih nauka.

„Zbog velikog interesovanja za ovu aktivnost odlukom predsjednika Kompanije određeno je da kriterijum za dodjelu nagrade bude prosjek ocjena iznad 8,00 umjesto iznad 8,5, te da se uključe svi studenti sa državnih fakulteta, bez obzira šta studiraju. Na osnovu ovih kriterijuma uslove za nagradu zadovoljilo je 36 kandidata“, navedeno je u saopštenju.

Iznos nagrade koja se dodjeljuje studentima zavisi od godine studija, ostvarenog prosjeka ocjena na osnovnim studijima fakulteta koji studiraju, imajući pri tome posebno u vidu one koji su na postdiplomskim i doktorskim studijama.

Kompanija „Boksit“ formirala je fond za nagrađivanje i podršku najuspješnijim studentima sa područja opštine Milići, u iznosu od 50.000 KM.

Fond je formiran u okviru obilježavanja 55 godina postojanja i uspješnog rada Kompanije „Boksit“, saopšteno je iz „Boksitove“ Službe za odnose sa javnošću.

Novčane nagrade najboljim sudentima biće dodijeljene 16. decembra u Milićima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare