Novakovićeva i Milinšek najuspješniji u slalomu

0

Pobjednik u drugoj slalomskoj trci, koja je održana danas na Jahorini u okviru “FIS kupa Jahorina 2014. godine”, u muškoj konkurenciji je slovenački takmičar Filip Milinšek, dok je u ženskoj konkurenciji titula najbolje takmičarke pripala Žani Novaković iz BiH.


Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojili su Marko Rudić iz BiH i Dušan Senčar iz Slovenije, dok je u ženskoj konkurenciji drugoplasirana Šejla Merdanović iz BiH, a trećeplasirana Ivana Bulatović, takmičarka iz Crne Gore.

Žana Novaković i Marko Rudić, članovi su Smučarsko-planinarskog društva “Jahorina” i učestvovali su na Zimskoj olimpijadi u Sočiju kao članovi reprezentacije BiH, a Šejla Merdanović član je skijaškog kluba “Željezničar” iz Sarajeva.

Druga slalom trka održana je, na stazi “Olimpik”, kao i jučerašnja prva slalom trka.

U jučerašnjoj prvoj slalomskoj trci u okviru “FIS kupa Jahorina 2014. godine”, u muškoj konkurenciji najbolji je bio Marko Rudić iz BiH, dok su na drugom i trećem mjestu slovenački takmičari Filip Milinšek i Jan Breznik.

U ženskoj konkurenciji najbolje rezultate postigle su takmičarke iz BiH – Žana Novaković je prva, druga je Šejla Merdanović, a treća Amira Halilović.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 40 skijaša iz BiH, Slovenije, Slovačke, Srbije, Crne Gore, Holandije i Mađarske.

Ovo međunarodno takmičenje u petak, 14.februara je u hotelu “Bistrica” svečano otvorila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović.

Ovogodišnji “FIS kup Jahorina” ima izuzetno veliki značaj i za Jahorinu i Republiku Srpsku, jer je riječ i o trkama za prvenstvo BiH i, što je posebno važno, o testnoj trci za dobijanje prava na organizaciju “Evropa kupa 2015”.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske svake godine izdvaja znatna sredstva za održavanje “Fis kupa” na Jahorini, a ove godine je, kao i prošle, za tu namjenu izdvojilo 30.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments