Novac od aukcije podijeljen djeci

0

Organizator nedavne humanitarne prodaje starih fotografija Pala, fotograf Goran Vasić, uručio je juče sav prihod sa aukcije djevojčicama i dječacima bez roditeljskog staranja.

Djeci, njih dvanaestoro, o kojima se trenutno uglavnom staraju srodnici, ukupno je podijeljeno 2.860 maraka, koliko je prikupljeno prodajom 76 fotografija, a Vasić je najavio da će prilog koji su najavili pojedini darodavci biti uplaćen kao pomoć za liječenje dječaka Filipa Gluhovića.

– Svi mi koji smo osmislili i sproveli ovu humanitarnu akciju svjesni smo činjenice da ovim našim mladim sugrađanima niko i ništa ne može zamijeniti roditeljsku ljubav i brigu, ali smo htjeli da im bar malo pomognemo i olakšamo svakodnevicu. Raduje nas što su svi ovi dječaci i djevojčice primjerni učenici i mi ćemo i ubuduće nastojati da organizujemo slične akcije – rekao je Goran Vasić.

Pedagog-psiholog u ovdašnjem Centru za socijalni rad Nada Gluhović istakla je da nastoje da kroz sve aktivnosti obuhvate i djecu bez roditeljskog staranja, pomažući im prilikom nabavke školskog pribora i udžbenika, uručujući jednokratne novčane pomoći, organizujući ljetovanja…

-Goran Vasić i svi učesnici nedavne aukcije starih fotografija zaslužuju našu veliku zahvalnost, a mi se nadamo da će ubuduće biti još ovakvih aktivnosti, čiji je cilj da se pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija – kazala je Gluhovićeva.

U ime djece kojoj je dodijeljen pojedinačni iznos od po 240 maraka Sandra Kablar je zahvalila svima koji su se sjetili da organizuju ovakvu akciju, ističući da će im ovakva podrška dobro doći.

-Iako ovi iznosi za nas nisu zanemarljivi i mali, još više ohrabruje briga i osjećaj koji su ljudi učešćem u ovakvoj akciji pokazali – rekla je Sandra Kablar.

Pomoć za Filipa

Svoje učešće u ovoj akciji najavili su i pojedini darodavci, a očekuje sa da će ovih dana novac uplatiti fudbaleri Crvene zvezde i Partizana Ognjen Koroman i Aleksandar Kosorić, ambasador BiH u Mađarskoj Nikola Đukić, viceguverner Centralne banke BiH Ljubiša Vladušić…

-Taj novac će u cijelosti biti uplaćen kao pomoć za liječenje našeg malog sugrađanina Filipa Gluhovića – kazao je Vasić.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare