Nova vrsta podsticaja za poljoprivrednike

0

ZVORNIK – Programom korišćenja budžetskih sredstava za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u opštini Zvornik u 2013. godini predviđena su i dva nova podsticaja, rekao je novinarima v.d. načelnika Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik Milan Cvjetinović.

Cvjetinović je rekao da je jedna novina planirana u slučaju kada poljoprivrednik registruje djelatnost, a druga prilikom izgradnje objekata za smještaj stoke.

„Poljoprivrednicima koji registruju preduzetničku djelatnost u opštini polovinu obaveze za penziono i zdravstveno osiguranje plaćaće opština, a drugu polovinu oni. Na taj način želimo da ti ljudi ostvaruju penzijski staž. Predvidjeli smo i podsticaj za plaćanje taksi koje su prihod opštine kod izgradnje objekata u poljoprivredi. Maksimalan iznos po tom osnovu po jednom korisniku biće 2.000 KM“, rekao je Cvjtinović.

U strukturi podsticaja predviđena su sredstva za tov junadi, držanje muznih grla, uzgoj priplodnih junica i tov svinja, za zasade jabučastog, koštuničavog, jezgrastog i jagodičastog voća, za proizvodnju krastavca kornišona, te za razvoj pčelarstva.

Za poljoprivredne podsticaje u 2013. godini iz opštinskog budžeta planirano je izdvajanje ukupno 220.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare