Nova tržišta za plasman zeolita za molekularna sita

0

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika i u ovoj godini proširuje tržišta u oblasti zeolita za molekularna sita, čime nastavlja izvoz na američko tržište, ali i za nove kupce u zapadnoj Evropi, saopštila je danas Služba ove kompanije odnosa s javnošću.

„Potencijalne količine isporuke zeolita za američko tržište u 2016. godini kreću se oko 3.500 tona“, rečeno je u Sektoru marketinga ove kompanije, podsjećajući da je tokom prošle godine u SAD isporučeno oko 1.000 tona zeolita za molekularna sita.

U Sektoru marketinga naglasili su da je prisustvo proizvoda zvorničke kompanije na američkom tržištu još jedna potvrda renomea koji „Alumina“ ima na inostranom tržištu, kao jedan od vodećih proizvođača zeolita.

U ovoj godini „Alumina“ započinje izvoz zeolita u Francusku. Minimalna količina, koja se očekuje da će biti plasirana na francusko tržište, je oko 1.000 tona.

Tržište zeolita za molekularna sita širi se i na druga područja u zapadnoj Evropi. „Počinjemo sa prodajom i u NJemačkoj. U 2016. godini očekujemo plasman 700 do 1.000 tona zeolita za molekularna sita za kupce iz ove zemlje“, rečeno je u Sektoru marketinga.

U oktobru prošle godine, kompanija „Alumina“ uspješno je završila projekat proširenja kapaciteta zeolita „4A“.

„Ovim projektom stvoreni su uslovi za povećanje kapaciteta proizvodnje zeolita sa 60.000 na 80.000 tona godišnje“, rečeno je u „Alumini“ i naglašeno da je u protekle dvije godine investirano oko 1,6 miliona KM u proširenje kapaciteta i proizvodni program zeolita.

„Alumina“ je u Evropi među vodećim proizvođačima zeolita koji ima široku primjenu u raznim industrijama i po kome je ova kompanija prepoznatljiva na evropskoj poslovnoj mapi.

Osim deterdžentskog zeolita, koji se u ovoj fabrici proizvodi više od 30 godina, u posljednje vrijeme osvojena je i proizvodnja dva nova tipa zeolita i to zeolit „4A-MS“ i „3A“, koji primjenu imaju u oblasti proizvodnje mulekularnih sita.

Kompanija „Alumina“ zapošljava više od 1.200 radnika i najveći je privredni kolektiv u regiji Birač.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare