Nova gradska pijaca – najsavremenija u istočnom dijelu Srpske

0

 

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da će nova gradska pijaca biti jedna od najsavremenijih i najvećih tržnica u istočnom dijelu Republike Srpske, u koju je paljanska firma „Konekt pipl“ investirala 2,5 miliona KM.

Kovačević je precizirao da će u septembru biti realizovano 13 infrastrukturnih projekata, izgradnja dva dječija igrališta, kao i radovi na rasvjeti i kanalazacionoj mreži.

Prilikom posjete gradilištu gradske pijace, Kovačević je naveo da se projektom realizuje još jedno obećanje opštinske vlasti, koja će se, kako kaže, potruditi da subvencioniše poljoprivredne proizvođače i brendira neke domaće proizvode.

On je napomenuo da su radovi počeli prošle godine rušenjem zgrade starog hotela, a nastavljeni ovih dana.

Kovačević kaže da izgradnja gradske pijace „demantuje sve priče koje nisu koristile Palama“, dodajući da neki ljudi nisu ni svjesni da takvim izjavama mogu otjerati investitore iz ove opštine.

On je istakao da će u septembru na području ove lokalne zajednice biti završeno dvadesetak projekata, vrijednosti oko pola miliona KM.

Kovačević /SDS/ je najavio televizijski duel sa kandidatom SNSD-a za načelnika opštine Pale na predstojećim izborima Boškom Jugovićem tokom koga će, kako kaže, iznijeti sve argumente, a građani će dati svoju ocjenu.

Investitor gradske pijace Stevo Lonco rekao je da će tržnica imati 84 tezge, 30 rashladnih vitrina za mliječne i suhomesnate proizvode, 11 poslovnih prostora, supermarket, restoranski dio, kafeteriju, kao i pekare koje će raditi 24 časa.

„Nadamo se da će dio zelene pijace, ako nam dozvole vremenski uslovi, početi sa radom oko polovine decembra“, naglasio je Lonco.

Osim mjesta izgradnje gradske pijace, Kovačević je danas posjetio Dječiji centar „Bubamara“, gdje je u toku rekonstrukcija objekta, kao i pješačke staze kod Osnovne škole „Pale“, koje su u izgradnji.

(www.palelive.com / Srna)