Nova akcija za prikupljanje pomoći za liječenje sedmogodišnjaka

0

SOKOLAC – Članovi Udruženja „Majka i dijete“ sa Sokoca pokrenuli su novu akciju prikupljanja pomoći za liječenje sedmogodišnjeg Radomira Orašanina, oboljelog od teškog oblika leukemije, a građani mogu pozvati i „M:telov“ humanitarni broj 1432 i donirati jednu KM.
Sedmogodišnji Radomir Orašanin, učenik drugog razreda Osnovne škole sa Sokoca, trenutno je na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka.

Da bi mu pomogli u prikupljanju novca za liječenje, Udruženju „Majka i dijete“ pridružila se i grupa mladih Sokočana koji su sa kompanijom „M:tel“ obezbijedili humanitarni broj „Pozovimo srcem 1432“.

Nebojša Đerić, jedan od mladih Sokočana koji se priključio akciji pomoći bolesnom dječaku, kaže da su urađene plakate i flajeri koji će biti postavljeni na vidnim mjestima od Zvornika i Sarajeva do Višegrada.

Đerić je rekao da su u akciju uključeni stanovnici, ustanove i preduzeća sa Sokoca, kao i da su posredstvom društvenih mreža uspostavili kontakt sa ljudima iz inostranstva koji žele da pomognu.

Novac za pomoć Radomiru Orašaninu zainteresovani mogu uplatiti na broj žiro-računa 555002815273672 Nova banka.

Na humanitarnom koncertu za prikuplje pomoći za Radomirovo liječenje, koji je održan 12. decembra prošle godine, prikupljeno je 6.000 KM, a učenici su obezbijedili još 5.476 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare