Nova administrativna zgrada na proljeće

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović izjavio je danas Srni da se završni radovi na izgradnji i opremanju nove administrativne zgrade Skupštine grada Istočno Sarajevo u Lukavici odvija ubrzanom dinamikom i da vjeruje da će ovaj objekat biti stavljen u punu funkciju s prvim danima proljeća.
Radovanović je podsjetio da je odlukom Vlade Republike Srpske ova zgrada, koja je bila u vlasništvu „Telekoma Srpske“, izuzeta prije privatizacije i dodijeljena Skupštini grada Istočno Sarajevo s ciljem izgradnje administrativnog centra grada.

„Mi smo poslije određenih administrativnih procedura, preprojektovanja, izmjene građevinske dozvole i urbanističke saglasnosti, sve u tijesnoj saradnji sa republičkim vlastima, krenuli u realizaciju ovog projekta, koji će, kada bude stavljen u funkciju, sigurno biti u službi i na ponos svim građanima Istočnog Sarajeva“, rekao je Radovanović.

On je potvrdio da je zgrada trebalo da bude završena do kraja februara, ali to nije bilo moguće zbog određenih poteškoća izazvanih otežanim uslovima građevinske sezone, koji su usporili radove.

„Sredstva za završetak i opremanje zgrade su na vrijeme obezbijeđena, a riječ je o kreditu kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske u iznosu od četiri mliona KM, što će biti sasvim dovoljno za stavljanje objekta u punu funkciju“, podvukao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Radovanović je naglasio da izgradnja ovog administrativnog centra za grad Istočno Sarajevo znači mnogo, jer je od osnivanja grada njegova administracija bila podijeljena i radila je na dvije lokacije, u zgradi Elektrotehničkog fakulteta u Lukavici i objektu „Kikinda“ na Palama.

„Takva situacija nam je stvarala i organizacione i finansijske probleme, jer smo morali da plaćamo i zakup prostorija Elektrotehničkom fakultetu u Lukavici i prevoz naših radnika koji su dužnosti obavljali na Palama,. Ubuduće očekujem značajno smanjenje tih neracionalnih troškova“, rekao je Radovanović.

On smatra da će objedinjavanje svih službi gradske uprave na jednom mjestu tehnički obezbijediti mnogo efikasniji administrativni rad i bolje ispunjavanje i zastupanje interesa svih stanovnika Istočnog Sarajeva.

„Ova zgrada biće reprezentativna i sigurno će na određeni način biti simbol grada Istočno Sarajevo, tim prije jer je moderno projektovana i sadržavaće niz multifunkcionalnih sala i prostora koji su podesni ne samo za redovni rad administracije, nego i za organizaciju raznih sastanaka, okruglih stolova, javnih rasprava, pa čak i izložbi, promocija, prijema, kao i manjih svečanosti i koncerata“, istakao je Radovanović.

On je dodao da će nova zgrada Skupštine grada Istočno Sarajevo biti i u funkciji potreba predstavnika Republike Srpske u institucijama BiH sa sjedištem u Sarajevu, koji će biti u prilici da putem sastanaka, skupova, seminara ili drugih vidova okupljanja ostvare neposrednu komunikaciju sa građanima, nosiocima lokalne vlasti, privrednicima, javnim radnicima i drugim političkim partnerima.

„Ono što je najbitnije, vrata Skupštine grada Istočno Sarajevo i dalje će biti širom otvorena za sve stanovnike grada i opština u njegovom sastavu, kako u političkom, tako i u socijalno-ekonomskom, kulturnom i u svakom drugom društveno opravdanom smislu“, zaključio je Radovanović izjavu Srni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare