Нобило: Постојање високог представника је негација демократије

0

БАЊАЛУКА – Постојање било каквог високог представника је негација демократије, а посебно овог који доноси законе, рекао је адвокат Анто Нобило.

„Као правника ме шокира чињеница да постоји човјек који доноси законе! Да ли сте икада чули да постоји један човјек који може донијети било који закон укључујићи и закон који гласи: ‘Ако не поштујеш моје одлуке мораш ићи у затвор’. Само у БиХ постоји човјек који може то да ради. То је врхунац апсурда и негација демократије, а на западу тврде да се то не смије радити“, истакао је Нобило, који је савјетник тима одбране предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Гостујући у првој епизоди подкаста „Граница постоји“, који ће бити емитован вечерас у 18.00 часова, Нобило је нагласио да је легитимно да постоји политичка борба против нелегалног високог представника.

„Не видим проблем да неко има политички програм чије д‌јеловање је усмјерено против страног гувернера који сам доноси законе“, закључио је Нобило, гостујући у подкасту „Граница постоји“ чије емитовање почиње данас, а који је наставак активности подршке институцијама Републике Српске исказаним кроз народне протесте који су организовани 17 пута на граници између Републике Српске и сусједне ФБиХ.

Прва епизода подкаста „Граница постоји“ биће емитована на интернет адреси: https://www.youtube.com/channel/UCazbEsI8XN42P1m9jGRCCdg.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare