Nizom aktivnosti obilježen Dan policije

0

ISTOČNO SARAJEVO – Povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo danas su položili vijence na spomen-ploče poginulim pripadnicima policije u Istočnom Novom Sarajevu, Palama, Sokocu i Rogatici.

Portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić izjavila je novinarima da je danas u sjedištu Centra organizovan i prijem za penzionisane pripadnike policije, naglašavajući da će i ubuduće organizovati ovakve prijeme, ne samo za Dan policije nego i nekim drugim povodom.

Tešićeva je rekla da su povodom Dana policije pripadnici Centra darovali krv i organizovali predavanja u školama, a u policijskim stanicama organizovan je „Dan otvorenih vrata“ gdje su građani, učenici i djeca iz obdaništa mogli da se upoznaju sa radom policije.

Pripadnici Jedinice za podršku iz Istočnog Sarajeva danas su izveli nekoliko pokaznih vježbi kako bi građanima pokazali svoje sposobnosti i način rada.

Komandir Jedinice za podršku iz Istočnog Sarajeva Stojan Rističević istakao je da su izvedene tri pokazne vježbe.

Rističević je istakao da su prikazane vježbe hapšenja lica koja imaju oružje, sa dresiranim psima i pronalaženje droge u vozilu.

On je naglasio da je danas pokazana spremnost policije da djeluje u sličnim situacijama, te da građani značajno pomažu policajcima dajući im potrebne informacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare