Niz svečanosti povodom dana i krsne slave univerziteta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Univerzitet u Istočnom Sarajevu nizom manifestacija obilježiće svoj dan i krsnu slavu Svetog Ćirila i Metodija, saopšteno je iz Univerziteta.Tim povodom sutra će u prostorijama Rektorata, rektor Mitar Novaković prirediti prijem za Kurila Vitalija Semjonoviča, rektora Nacionalnog univerziteta „Taras Ševčenko“ iz ukrajinskog grada Luganjska.


Lomljenje slavskog kolača u prisustvu visokih zvanica iz političkog i javnog života biće obavljeno u petak, 24. maja, u prostorijama Saobraćajnog fakulteta Univerziteta, u Doboju.

Istog dana na svečanoj akademiji prisutnima će se obratiti rektor Novaković i pomoćnik rektora i dekan Saobraćajnog fakulteta u Doboju Perica Gojković.

Tom prilikom Semjonoviču će biti uručen Orden Univerziteta u Istočnom Sarajevu, priznanje za izuzetna dostignuća i rezultate u naučnoj, nastavnoj, kulturnoj, sportskoj i drugim djelatnostima ove institucije.

Priznanja i nagrade biće dodijeljeni i brojnim naučnim radnicima, zaslužnim pojedincima, institucijama, lokalnim zajednicama i studentima.

Za ponedjeljak, 27. maja, predviđena je posjeta delegacije Univerziteta odbrane iz Beograda predvođena rektorom Miodragom Jeftićem, koji će se susresti sa Novakovićem, ali i sa dekanima fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Predviđeno je i potpisivanje sporazuma o saradnji beogradskog Univerziteta odbrane sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Istog dana, u velikom amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta u Lukavici biće organizovana svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare