Niz svečanosti povodom Dana Boračke organizacije

0

ISTOČNO SARAJEVO – Članovi boračkih organizacija Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža nizom prigodnih manifestacija dostojno će obilježiti Dan Boračke organizacije Republike Srpske – Svetog Trifuna, rekli su Srni predstavnici ovih organizacija Dragiša Tuševljak i Goran Šehovac.

„U okviru obilježavanja Dana Boračke organizacije, 14. februara, a taj dan su i Zadušnice, u crkvi Svetog velikomučenika Đorđa biće služen pomen poginulim saborcima i borcima Vojske Republike Srpske koji su preminuli nakon rata, a potom položiti cvijeće i prislužiti svijeće na centralnom Spomen–krstu na vojničkom groblju“, najavio je Tuševljak.

On je rekao da predstavnici Boračke organizacije u okviru redovnih aktivnosti obilaze socijalno najugroženije porodice poginulih boraca i tom prilikom im uručuju skromne humanitarne pakete.

„Ono što teško uspijevamo da riješimo, to su problemi demobilisanih boraca, ali dolaskom na čelo Boračke organizacije Republike Srpske generala Milomira Savčića određene aktivnosti idu bržim tokom, a vjerujem da ćemo bolje rezultate postići i na planu zapošljavanja djece poginulih boraca, što je uostalom i zakonska obaveza i naš prioritet u radu“, rekao je Tuševljak.

On je istakao da borci na području Istočnog Novog Sarajeva mogu biti zadovoljni politikom stambenog zbrinjavanja ove kategorije stanovništva.

„Naša opština stambeno je riješila sve porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide od prve do četvrte kategrirje. Preostaje nam da krenemo u zbrinjavanje invalida do desete kategorije i, naravano, demobilisanih boraca koji još nisu riješili ovaj problem“, ističe Tuševljak.

Kao probleme u radu opštinske boračke organizacije on je naveo održavanje lokalnih vojničkih grobalja, za šta nedostaje novac.

Članovi „Ilidžanskog borca“, prema Šehovčevim riječima, u subotu će, kao i svake godine na Dan borca, organizovano posjetiti Vojničko groblje na Sokocu, gdje će poginulim borcima Vojske Republike Srpske biti služen parastos, prislužene svijeće i položeno cvijeće na njihove grobove.

„Taj dan obići ćemo i groblja u Istočnoj Ilidži i zajedno sa porodicama poginulih boraca evocirati uspomene na njihova junačka djela“, rekao je Šehovac.

On je podsjetio da „Ilidžanski borac“ kontinuirano provodi tri jubilarne manifestacije – „Dani odbrane Ilidže“, „Da se ne zaboravi“, 4. avgusta u Vojkovićima i „Dani Kasindolskog bataljona“, i tom prilikom, organizuje prigodne manifestacije i posjete porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare